h

Blog Leo van der Harst

12 april 2022

Uit de fractie

Het formatieproces is nu een paar weken onderweg. Hierbij raadplegen de informateurs van het CDA en van Jess Lokaal  alle in de raad vertegenwoordigde partijen waaronder dus ook de SP.

Lees verder
1 april 2022

Uit de fractie

De verkiezingen zijn voorbij en de SP blijft met één zetel in de raad. Met deze zetel zullen we on maximaal voor onze kiezers en voor Schagen blijven inzetten, maar wel vanuit de oppositie. Wanneer we met één zetel in een coalitie zouden gaan zitten, zijn we ingekapseld in de macht zonder veel invloed. Dat gaan we dus niet doen. Voor de komende raadsperiode is er vanuit de formerende partijen een balletje opgegooid voor het opstellen van een raadsaccoord. Dat is een soort regereeraccoord waar alle partijen in de raad mee instemmen. Ook hier zijn we geen voorstander van, hooguit op een paar deelgebieden waarover al raadsbreed overeenstemming is, maar verder willen we onze handen vrij houden om vanuit de oppositie politiek te kunnen bedrijven. We hebben er zin in!

Lees verder
5 februari 2022

Uit de Fractie

Het was een drukke week voor de raadsleden en de steunfractieleden van de gementeraad van Schagen. Een oordeelsvormende vergadering die maar liefst over vijf verschillende avonden uitgesmeerd is en voor de fractievoorzitters ook nog eens een presidium. Petje af voor alle raadsleden en steunfractieleden die deze marathon doorstaan hebben.

Lees verder
24 januari 2022

Uit de Fractie

Het kerstreces is inmiddeels duidelijk voorbij. Komende week staan er maar liefst drie oordeelsvormende vergaderingen op de agenda. Een selectie uit de onderwerpen:

Lees verder
12 februari 2021

Uit de Fractie

Succes voor de bewoners van Muggenburg!

Lees verder
10 februari 2021

Uit de fractie

De Raadsvergadering van 9 februari stond grotendeels in het teken van de problemen in de woningbouw. Er spelen twee dingen:

Lees verder
10 maart 2020

Uit de fractie

De ondersteuning voor ouderen met een laag inkomen dreigt afgeschaft te worden, onder andere met als argument dat er weinig gebruik van wordt gemaakt. SP wil dat er eerst onderzocht wordt of dit gebeurt omdat er inderdaad weinig vraag naar is of omdat de informatie voor ouderen niet beschikbaar is. Er is een motie in voorbereiding om de regeling niet af te schaffen, maar op te schorten terwijl dit onderzocht wordt.

Lees verder
29 juni 2019

Kadernota Algemene Beschouwingen 2019

Hieronder de bijdrage van fractievoorzitter Wim Rijnders aan de Algemene Beschouwingen van dinsdag 25 juni:

Lees verder

U bent hier