h

Uit de fractie

12 april 2022

Uit de fractie

Het formatieproces is nu een paar weken onderweg. Hierbij raadplegen de informateurs van het CDA en van Jess Lokaal  alle in de raad vertegenwoordigde partijen waaronder dus ook de SP.

Onze belangrijkste uitgangspunten puntsgewijs:

  • De SP zal niet toetreden tot een nieuwe coalitie.
  • De SP heeft de voorkeur voor een coalitie van CDA, Jess Lokaal en PvdA. We hebben de Seniorenpartij de afgelopen raadsperiode nauwelijks op een constructieve bijdrage kunnen betrappen en de opvattingen van VVD staan haaks op die van de SP. Deze partijen horen volgens ons dus niet in een coaltie thuis
  • De SP zal niet meedoen met een Raadakkoord omdat wij onze handen vrij willen houden om politiek kunnen bedrijven vanuit de oppositie
  • De SP zal het uiterste doen om te voorkomen dat de gevolgen van de huidige financiële problemen op de laagste inkomens worden afgewenteld. De SP gaat bijvoorbeeld een motie indienen om de tegemoetkoming voor de stijging van de energieprijzen van €800 voor iedereen met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau in plaats van de huidige voorgestelde 110%. 

Kortom, wij gaan ons volledig inzetten om het vertrouwen van onze kiezers waar te maken en Schagen weer een stuk socialer.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier