h

Uit de fractie

10 februari 2021

Uit de fractie

De Raadsvergadering van 9 februari stond grotendeels in het teken van de problemen in de woningbouw. Er spelen twee dingen:

  • Het rapport van de rekenkamercomissie, waarin stevige kritieik op de manier waarop de raad (niet) is geïnformeerd over de voortgang en de onmogelijkheid om te kunnen controleren of het college wel voldoende sociale huur en koopwoningen heeft gerealiseerd. Vrijwel de gehele raad onderschreef de conclusies van dit rapport, alleen de CDA fractie probeerde de kool (rekenkamercomissie) en de geit (wethouder Beemsterboer) te sparen. Niet vreemd natuurlijk aangezien de heer Beemsterboer van het CDA is, maar het maakte de reactie er niet helderder op.

  • Project Buitenvaert (je spreekt het uit als “Buitenvaart” maar dat klinkt waarschijnlijk niet duur genoeg). Ook hier ging de discussie over voldoende sociale woningbouw en de hoeveelheid te bouwen woningen. In het oorspronkelijke plan ging het om 57 woningen in het huidige paln teruggeschroefd tot 40 woningen.

Het standpunt van de SP is natuurlijk om vooral de nadruk te leggen op de goedkopere woningen om zoveel mogelijk starters van onderdak te voorzien. Hiertoe heeft de Wim Rijnders, onze fractievoorzitter, een motie in stemming gebracht waarin waarin het college en de wethouder wordt opgeroepen om de woningbouw voor starters en lage inkomens een boost te geven door creatiever en meer “outside the box” denken. Er zijn gemeenten die allerlei creatieve oplossingen hebben bedacht en Schagen zou daar ook eens naar moeten kijken.

De gemeenteraad was het met ons eens en heeft deze motie aangenomen, wat natuurlijk een enorme opsteker is voor woningzoekers in de gemeente Schagen. Helaas liep de wethouder niet over van enthousiasme dus de raad zal scherp in de gaten moeten opletten of de wethouder de focus op de geest van de motie behoudt.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier