h

Nieuws van de afdeling

23 april 2024

Flyeren voor de Zorgavond op 26 april.

Foto: SP

Om aandacht te vragen voor de Zorgfondsavond hebben SP'ers weer met flyers op diverse lokaties gestaan. Veel goede gesprekken over het falen van winstgedreven zorg kunnen voeren.

Lees verder
11 april 2024

Flyeren Anna Paulowna voor Zorgfonds

Foto: Kees Zwaan

Twee gemotiveerde SP'ers hebben woensdag 9 april geflyerd in Anna Paulowna om mensen te wijzen op de dag dat voor de SP Schagen alles in het teken staat van het Zorgfonds. Op die dag komt Jimmy Dijk, de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, naar Schagen om in gesprek te gaan met SP-leden en om toe te lichten waarom de SP alle zorgverzekeringen wil opheffen en te komen tot één Zorgfonds voor alle Nederlanders. Weg met de op winst beluste ondernemingen en weg al die bureaucratie in zorg. Het moet weer aantrekkelijk worden voor artsen om een praktijk te beginnen.

Lees verder
11 april 2024

Meldpunt Huisartsen Co-Med

Foto: SP

Enkele jaren geleden heeft Co-Med de huisartsenzorg in Anna Paulowna overgenomen en is de kwaliteit van zorg achteruit gehold. Co-Med is een op winst gerichte onderneming van ondernemer Guy Vroemen die er alles aan doet er zoveel mogelijk geld mee te verdienen. Enkele van zijn oud-werknemers verklaren in De Limburger dat zijn bedrijf ‘slechte zorg levert, financieel instabiel is en sjoemelt met zorggeld’.
Vroemen maakt er in Hollands Kroon ook een puinhoop van. Als je een afspraak wilt maken kun je urenlang aan de telefoon blijven hangen zonder resultaat. Soms wordt er gezegd dat er teruggebeld zal worden, maar dan kun je wachten tot je een ons weegt. Teruggebeld wordt er niet.
Wethouder sociaal domein Mary Van Gent verklaart dat ze dat allemaal vreselijk vindt en schuift het af naar de inspectie.
Wat gaat er allemaal mis met de huisartsenzorg in de Noordkop en in het bijzonder in Anna Paulowna ? De SP wil het graag weten. U kunt uw klacht over Co-Med hier melden:

Lees verder
27 maart 2024

Nationaal Zorgfonds: beter voor iedereen!

Foto: SP

Op 26 april komt SP partijleider Jimmy Dijk naar Schagen om te praten over een nieuw op te richten Nationaal Zorgfonds. De SP wil graag dat alle Nederlanders goede zorg krijgen die voor iedereen betaalbaar is. Zonder het gehate eigen risico. Want dat is eigenlijk een boete op ziek zijn. Dijk zal er uitvoerig op in gaan en vragen hierover beantwoorden. Hoe krijgen we een Nationaal Zorgfonds in Nederland?

Lees verder
11 maart 2024

Bijeenkomst De Luwe Stek

Foto: SP

In Buurthuis De Loet te Schagen vindt op zondag 17 maart om 11.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over de plannen rond de Luwe Stek te Waarland. Een afvaardiging van Campingvereniging Sandevoerde uit Zandvoort komt daar onder leiding van Geert Sijtzema vertellen over hun juridische strijd tegen de huidige eigenaar die er luxe bungalows op wil bouwen. De recreanten willen hun staanplaatsen niet opgeven en hebben verschillende rechtszaken daarover gewonnen. U kunt zich opgeven voor de bijeenkomst op telefoonnummer 06-24824111 en kunt al naar binnen om 10.30 uur.

Lees verder
11 maart 2024

Camping Sandevoerde: Niet wijken voor de rijken!

Foto: SP

Wij willen niet wijken voor de rijken' staat op de t-shirts van een groep strijdbare Amsterdammers te lezen als ze in 2022 en 2023 actie voeren om hun staanplaatsen op Camping Sandevoerde in Zandvoort te behouden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier