h

Camping Sandevoerde: Niet wijken voor de rijken!

11 maart 2024

Camping Sandevoerde: Niet wijken voor de rijken!

Foto: SP

Wij willen niet wijken voor de rijken' staat op de t-shirts van een groep strijdbare Amsterdammers te lezen als ze in 2022 en 2023 actie voeren om hun staanplaatsen op Camping Sandevoerde in Zandvoort te behouden.

Het zijn campinggasten die er al tientallen jaren recreëren en daar een vaste staanplaats hebben. Enkele jaren geleden heeft de camping een nieuwe eigenaar gekregen die het wil ombouwen tot een lucratiever geheel. Eigenaar Kennemer Park BV. wil de camping ombouwen tot een luxe vakantiepark met 250 dure bungalows. De vaste gasten zouden weg moeten om plaats te maken voor de dure bungalows. 

De Amsterdammers lieten het er echter niet bij zitten. Ze strijden al enige tijd tegen de herstructurering van hun camping en hebben daar al meerdere rechtszaken mee gewonnen. De projectontwikkelaar was al begonnen met bouwen maar moest de werkzaamheden stoppen. Er was geen omgevingsvergunning aangevraagd en het terrein ligt dicht bij een Natura 2000 gebied. Bovendien had de eigenaar bij de huuropzeggingen niet volgens de regels gehandeld. De campinggasten mogen er in ieder geval blijven tot na de zomer van 2024. Voorlopig wijken ze dus niet voor de rijken. Maar zal uitstel ook afstel betekenen?

Een soortgelijke situatie is er ook ontstaan in Waarland. De nieuwe eigenaar van de Luwe Stek wil de camping lucratiever maken en heeft er grote plannen mee. Daar zouden de gasten ook moeten wijken voor de rijken. Een afvaardiging van Campingvereniging Sandevoerde, onder leiding van Geert Sijtzema, komt op zondag 17 maart in Buurthuis de Loet (voorheen de Blokhut) te Schagen vertellen over hun juridische strijd. Je kunt al naar binnen om 10.30 uur en de bijeenkomst begint om 11.00 uur. Wil je de bijeenkomst bijwonen, meldt je dan op telefoonnummer 06-24824111. 

De huidige bewoners van de Luwe Stek kunnen hun voordeel doen met het verhaal van de strijdbare Amsterdammers. Zullen de recreanten en bewoners van de Luwe Stek zich ook strijdbaar gaan opstellen? Of gaan ze wijken voor de rijken?

 

Reactie toevoegen

U bent hier