h

Woonopstand

22 oktober 2021

Woonopstand

Zondag 17 oktober is een groep SP’ers uit Schagen samen met andere afdelingen uit Noord-Holland met de bus afgereisd naar Rotterdam om deel te nemen aan de landelijke demonstratie Woonopstand. Naar schatting waren er acht- tot tienduizend deelnemers tijdens deze dag. Het begon om 14:00 uur met een reeks betogingen en muzikale intermezzo’s op het Afrikaanderplein. Rode vlaggen wapperden rond, creatieve leuzen prijkten op de kartonnen borden van demonstranten die een missie hadden - een sociaal en menselijk woonbeleid na de gefaalde Woonvisie waardoor meerdere wijken zoals de Tweebosbuurt in Rotterdam gesloopt worden, wat zelfs een mensenrechtswaarschuwing vanuit de VN tot gevolg had.

De verontwaardigde en strijdbare massa marcheerden van Afrikaanderplein richting Erasmusbrug, het Rotterdamse monument dat over paar minuten de schouwplaats van bruut onrecht tegenover demonstranten zou worden. Een peloton ME’ers omsingelde ineens zonder directe aanleiding een groep demonstranten in de kopgroep. Dit zorgde meteen voor een solidariteitsactie van de rest van de demonstranten, die bijna een uur lang riepen: “Laat ze vrij!”.
De SP Rotterdam heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over het  politiegeweld en dit zal tevens deze maand worden besproken in de gemeenteraad.

De foto’s geven een mooie sfeerimpressie van deze dag.

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier