h

Nieuwbouwplannen in Schagen

12 maart 2021

Nieuwbouwplannen in Schagen

De SP wil graag nieuwe woningen laten bouwen in de gemeente Schagen, maar dan wel op de juiste manier.

Bij het nieuwe te ontwikkelen bouwplan Muggenburg-Zuid in Schagen zijn echter wel wat opmerkingen te plaatsen. Zo is de ontsluitingsweg nog niet goed geregeld. Op 13 februari 2021 is in de gemeenteraad van Schagen een motie, mede ingediend door de SP, aangenomen waarbij wordt opgeroepen om een nieuwe ontsluitingsweg via de N 245 aan te leggen.
Ook de bewoners van de wijk Muggenburg hebben inmiddels 700 handtekeningen verzameld en afgeleverd bij het gemeentehuis. Zij vrezen voor het vele bouwverkeer dat door hun wijk zal rijden als er geen nieuwe ontsluitingsweg wordt aangelegd voor deze nieuw te bouwen wijk.

De eerst tranche van het plan voorziet in de bouw van 250 huizen in het hogere segment, en zullen niet betaalbaar zijn voor mensen met een laag- of middeninkomen.
Wij willen daarom dat er sociale koopwoningen en/of huurwoningen in de bouwplannen worden opgenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier