h

Huren sociale sector vanwege coronacrisis niet omhoog

17 februari 2021

Huren sociale sector vanwege coronacrisis niet omhoog

Foto: HK / Hollandskroonvandaag.nl

De huren van woningen in de sociale sector (met een huur tot 752 euro) worden dit jaar bevroren in verband met de coronacrisis. Het demissionaire kabinet komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer.

Het betekent dat de huren van deze woningen per 1 juli niet mogen worden verhoogd. Hoe het kabinet dat gaat betalen, wordt nog uitgezocht.

De Kamer nam vorige week een motie aan van Sandra Beckerman van de SP die samen met GroenLinks en PvdA was ingediend. De motie kreeg onverwacht steun van de VVD, die bij alle voorgaande voorstellen tegen was. Het CDA noemde dat zo vlak voor de verkiezingen opportunistisch, omdat de VVD steeds tegen was.

Reactie toevoegen

U bent hier