h

Goede ontsluitingsweg Muggenburg Zuid

24 januari 2021

Goede ontsluitingsweg Muggenburg Zuid

Foto: SP
Zoals de meeste mensen ondertussen waarschijnlijk bekend is, wil de projectontwikkelaar BPD, het vroegere Bouwfonds, in Schagen een nieuwe wijk bouwen. Dit betreft Muggenburg Zuid. Dit is een uitbreiding van de wijk Muggenburg. 
 
Hiervoor wil de wethouder, Jelle Beemsterboer van het CDA, het bouwverkeer, via de Verzetlaan laten lopen. Dit is naast een 30 km weg, ook de enige ontsluiting van de wijk. Er zullen in eerste instantie 250 woningen gebouwd worden. Uiteindelijk moeten dit er 750 worden in deze wijk. In de oorspronkelijke plannen was een extra ontsluitingsweg gepland via de N245 en/of N241. Dit plan lijkt nu van tafel geveegd te worden. De wethouder wil nu het verkeer voornamelijk via de Verzetlaan laten lopen. Het bouwen van woningen mag naar zijn mening geen vertraging oplopen, ondanks de gevolgen voor de bewoners van de wijk Muggenburg. 
 
De bewoners zijn niet tegen de bouw, maar wel tegen de plannen om geen ontsluiting mogelijk te gaan maken aan de andere zijde van de wijk. Hiervoor zijn ook al ruim 600 handtekeningen opgehaald. Zie voor meer informatie: https://bit.ly/3p9kSoV
 
Zowel de SP Schagen als D66 heeft hiervoor reeds contact gezocht met Provinciale Staten om te komen tot een goede onsluitingsweg, zodat de bewoners van de Wijk Muggenburg weinig tot geen last zullen hebben van het bouwverkeer voor de nieuw te bouwen wijk.
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier