h

SP start onderzoek naar draagvlak voor sportcampus Schagen

10 september 2020

SP start onderzoek naar draagvlak voor sportcampus Schagen

Foto: 3D Capacity BV / Internet Sportcampus Den Haag

Moet er een sportcampus in Schagen komen? Een aantal partijen in de raad vinden van wel. Wethouder Joke Kruit wil graag een poging ondernemen, maar ziet vooralsnog geen mogelijkheden. Een sportcampus zou zonder zwembad € 13 miljoen gaan kosten en mét zwembad € 30 miljoen. De SP wil graag onderzoeken of de inwoners van de gemeente Schagen, ondanks de slechte financiële vooruitzichten die de coronacrisis biedt, een sportcampus willen.

Een meerderheid van de politieke partijen in de gemeenteraad van Schagen wil een sportcampus. Want de komende jaren moet een aantal sporthallen, velden en zwembaden gerenoveerd worden en dat brengt hoge kosten met zich mee. Ook zou een sportcampus lagere beheerskosten met zich meebrengen.

Een sportcampus kan volgens de SP alleen als elders sportvoorzieningen gesloten worden. Als Schagen in alle dorpen de sportvoorzieningen laat bestaan, dan kan een sportcampus niet uit. En dat zou dan weer betekenen dat heel veel volwassenen en kinderen voor sport en zwemmen vanuit alle dorpen naar Schagen moeten. Ouders moeten hun kinderen dan halen en brengen, want door het slechte openbaar vervoer is het voor kinderen een bijna onmogelijke opgave om nog te gaan sporten of naar de zwemles te gaan. Volwassenen, die in de dorpen wonen, kunnen elkaar dan niet meer op het sportveld of in het zwembad van hun eigen dorp ontmoeten.

Een sportcampus spaart op langere termijn kosten uit. Dat is een goed idee. Op korte termijn is een sportcampus een grote kostenpost. Dat is op dit moment heel vervelend. Bovendien is het een slecht idee als de sportvoorzieningen uit de dorpen verdwijnen. Er verdwijnt uit de dorpen al zoveel! 

Daarom vragen we wat ú, inwoner van de gemeente Schagen, belangrijk vindt!  

U kunt op verschillende manieren uw mening geven:

De resultaten van dit onderzoek zullen we in november aan de gemeenteraad van Schagen aanbieden. Wat de inwoners willen is toch het allerbelangrijkste?

 

Reactie toevoegen

U bent hier