h

Winst boven mensen bij Tata Steel

18 juni 2020

Winst boven mensen bij Tata Steel

Foto: SP
Halverwege mei 2020 heeft de top van Tata Steel besloten om Theo Henrar, de voormalige directeur van Tata Steel Nederland, op straat te zetten. Hij nam het op voor zijn personeel in de strijd om een grote reorganisatie die het Indiase Tata wilt doorvoeren in de Europese tak. In Nederland, en ook in de gemeente Schagen, betekent dit een groot verlies aan banen voor de medewerkers van Tata Steel.
 
De top van Tata Steel is van mening dat de verliezen in de Europese tak te groot zijn. De grootste verliezen worden echter geleden in de Britse tak, niet in de Nederlandse tak. Nederland wordt hierdoor onterecht hard getroffen door deze reorganisatie.
 
FNV had een ultimatum gesteld aan Tata Steel wat begin juni verliep. Tot op heden is er geen enkele reactie gekomen vanuit India. Daarom voeren de medewerkers van Tata Steel acties in verschillende vormen om aandacht voor dit probleem te krijgen.
 
Wij als SP Schagen steunen de acties van het personeel en het behoud van hoogwaardige werkgelegenheid

 

Reactie toevoegen

U bent hier