h

Stop de huurverhoging

20 mei 2020

Stop de huurverhoging

Foto: SP

SP Schagen is gestart met de actie om de huurverhoging voor dit jaar geheel te stoppen. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. De huren worden echter wel gewoon verhoogd. Gezien de huidige crisis roepen wij daarom alle corporaties en particuliere verhuurders op om de huren dit jaar niet te verhogen.

In de eerste kamer is reeds een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Dit is voor de SP een eerste stap in de goede richting om de huidige wooncrisis te kunnen keren.

Samen staan we sterker, teken daarom nu onze petitie op sp.nl/stopdehuurverhoging en ondersteun deze oproep.

Reactie toevoegen

U bent hier