h

SUCCES: MEER ZORGVERLENERS KRIJGEN BESCHERMING OP AANDRINGEN SP

23 april 2020

SUCCES: MEER ZORGVERLENERS KRIJGEN BESCHERMING OP AANDRINGEN SP

Zorgverleners worden elke dag gedwongen over hun grenzen te gaan. Over de grenzen van de veiligheid omdat ze te vaak moeten werken met onvoldoende beschermingsmiddelen. 'Zo zou je volgens de 'richtlijnen' op dit moment geen beschermingsmiddelen nodig hebben, wanneer je 'vluchtig' in contact bent met corona patiënten. Dat is natuurlijk onvoorstelbaar en hartstikke gevaarlijk,' zegt SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen. Op aandringen van de SP heeft de minister op 23 april toegezegd dat deze richtlijn aangepast gaat worden. En dat is een heel belangrijke stap, want alle zorgverleners verdienen bescherming.

Onze zorgverleners verdienen de allergrootste waardering. Vandaag werd bekend dat de zogenaamde 'curve' in de verpleeghuizen nog steeds niet afvlakt. En er zijn nog steeds alarmerende berichten over steeds meer zorgpersoneel dat ziek wordt. Volgens vakbond CNV was de stijging in maart 40 procent. Hierdoor neemt de druk op de zorg nóg verder toe.

Als we effectieve maatregelen willen nemen om het coronavirus te overwinnen dan is het van belang dat er voldoende getest kan worden. 'Een discussie over bijvoorbeeld een app heeft alleen nut als mensen die een melding krijgen ook getest kunnen worden. Maar vooralsnog lukt het nog steeds niet eens om zorgverleners voldoende te testen,' zegt Marijnissen. Al weken vraagt de SP om veel meer laboratoria in te schakelen zodat meer mensen getest kunnen worden. Er moet nu volop worden ingezet op het werven van veel meer mensen om de GGD te helpen met het goed opzetten van contactonderzoek.

Reactie toevoegen

U bent hier