h

Aftrap Provinciale Verkiezingscampagne

12 februari 2019

Aftrap Provinciale Verkiezingscampagne

Foto: SP

Vlnr: Kandidaat-Statenleden: Wim Hoogervorst, Remine Alberts, lijsttrekker Eric Smaling, Anna de Groot en Marie-France van Oorsouw.

SP Noord-Holland: Investeer in de menselijke maat en de publieke zaak
Op zaterdag 16 februari trapt de SP de provinciale verkiezingscampagne af in de gemeente Schagen. SP-lijsttrekker Eric Smaling: “De afgelopen jaren heeft het provinciebestuur een liberale koers gevaren en de belangen van het bedrijfsleven voorop gesteld. Zo zijn er weer plannen voor meer asfalt gemaakt , denk aan de verbindingsweg A8-A9 tussen Krommenie en Heemskerk en de aanleg van de Westfrisaweg tussen Hoorn en Enkhuizen. Ook hebben  multinationals als Google en Microsoft ruim baan gekregen om datacenters te bouwen in het open landschap bij Middenmeer. De SP wil dit anders. De SP wil investeren in de menselijke maat en de publieke zaak. De Noord-Hollanders kunnen op 20 maart kiezen tussen sociaal en liberaal.

Met de SP aan het roer zorgen we ervoor dat er meer sociale huurwoningen en huurwoningen voor de middenklasse worden bijgebouwd.  We steken een stokje voor projectontwikkelaars die onze natuur willen vol bouwen, zoals CDA-wethouder Jelle Beemsterboer graag ziet gebeuren in de natuur bij Schagerbrug. Iedereen moet namelijk  van de natuur kunnen blijven genieten. Studies laten ook zien dat het helemaal niet nodig is de natuur vol te bouwen. Ook in Schagen is genoeg ruimte beschikbaar om woningen te bouwen.

De SP investeert  in goed en fijnmazig openbaar vervoer zodat de schooljeugd uit Julianadorp gewoon met de bus in Schagen naar school kan blijven gaan en ook de inwoners van Groote Keeten en Callantsoog mobiel en bereikbaar blijven.

Ook gaat de SP ervoor zorgen dat het bedrijfsleven zijn eerlijke deel gaat meebetalen aan het klimaatbeleid. Hierdoor kan de energierekening van de inwoners van Noord-Holland omlaag, aldus Smaling.  

Nadat de socialisten in de ochtend tussen 10:00 en 12:00 de buurt in zijn getrokken om van u te horen wat er speelt in Schagen, wordt de verkiezingsaftrap in de middag van 14:00 tot 16:00 afgesloten op de Markt in Schagen.

Reactie toevoegen

U bent hier