h

Zwartboek Openbaar Vervoer

1 november 2018

Zwartboek Openbaar Vervoer

Het busvervoer is een ramp! Dat mag wel gezegd worden! Na de draconische bezuinigingen , inperken en opheffen van buslijnen regent het klachten. Een scholiere haalde alleen al voor vervoer naar school binnen de kortste keren meer dan 1000, boze handtekeningen op.

Het busvervoer sluit volstrekt niet meer aan bij de behoeften van de gebruikers: er moeten lange omwegen gemaakt worden tegen hoge kosten. Even vanuit Callantsoog naar Den Helder is inmiddels een reis van meer dan een uur en een kwartier die ook nog eens onacceptabel duur is. Hele gebieden zijn niet meer met openbaar vervoer te bereiken.

De SP heeft samen met de buspassagiers stevig actie gevoerd om de buslijnen te redden. Dat is niet gelukt. De provincie trok zich niets aan van de massale protesten en voerde de aanslag op het openbaar vervoer gewoon door.

Maar de SP zou de SP niet zijn als we bij de pakken gingen neerzitten: in tegendeel, we willen er weer met volle kracht tegen aan om buslijnen alsnog te redden, terug te halen en aan te passen. Er zijn nog kansen om het tij alsnog te keren: er zijn binnenkort provinciale verkiezingen en een sterk SP in provinciale staten geeft mogelijkheden om dit beleid te keren!

Maar ook willen wij nu al middels een zwartboek, waarin alle klachten en frustraties van busreizigers opgenomen zijn de provincie en gemeente onder druk zetten om tot aanpassingen te komen.

Dus als u busreiziger bent, of niet meer met de bus kunt reizen kunt u al uw klachten, frustraties en misstanden over het busvervoer aan geven op het Meldpunt Zwartboek Busvervoer van de SP! Het formulier kunt u hier vinden.

Doen! Samen zijn we sterk!

Reactie toevoegen

U bent hier