h

Het geluk van Schagen

11 oktober 2018

Het geluk van Schagen

Foto: SP

 

In Schagen heeft het gemeentebestuur het geluk van de burger centraal gesteld in het beleid. Schagen wil graag gelukkige inwoners hebben. Welke gemeente wil dat nu niet? Maar in deze gemeente kan zich een drama voordoen dat het geluk van velen bedreigt.

De voetbalclubs SRC en VV Schagen willen op stel en sprong gaan fuseren. Ze willen straks, als ze gefuseerd zijn, graag vijf voetbalvelden op hetzelfde sportpark hebben. Nu hebben ze elk twee kunstgrasvelden en elk één natuurgrasveld op verschillende locaties. Met een beetje handig schuifwerk en een beetje ruilen met andere sportclubs zou de fusieclub op één van de twee bestaande sportparken kunnen spelen. Maar voetbal maakt nu eenmaal megalomane gevoelens wakker. De twee topclubs (3e en 4e klasse KNVB) moeten op een toplocatie voetballen. De oplossing werd snel gevonden: volkstuinvereniging VTV Schagen en IJsbaanvereniging De Magnusrijders moeten dan maar het veld ruimen.
Dat levert natuurlijk doodongelukkige en totaal gedesillusioneerde volkstuinders en schaatsliefhebbers op. Einde gelukkige inwoners!
Op het volkstuincomplex van VTV Schagen zijn 144 volkstuinen. Minstens het dubbele aantal mensen ontleent aan deze volkstuinen hun geluk. Het volkstuincomplex is er al 75 jaar.   De Magnusrijders, de ijsvereniging die al 11 keer moest verhuizen, vreest nu voor de 12de verhuizing. Ze hebben nét een mooi clubhuis gebouwd.
Toen de pers over deze toestanden berichtte, kwam het college van B&W van Schagen met een berichtje aan de gemeenteraad. Volgens het berichtje zou het allemaal zo'n vaart niet lopen en is er nog lang niet besloten waar de fusielocatie van de voetbalclubs zal zijn.
Maar VTV Schagen, de Magnusrijders, de SP Noord-Holland en de SP Schagen willen toch tijdig ingrijpen. Want waar rook is, is vuur. Een ander spreekwoord zegt: "Beter hard geblazen dan de mond gebrand!"
En dus stelde SP statenlid Anna de Groot vragen aan Gedeputeerde Staten en nodigde SP gemeenteraadslid Wim Rijnders de volkstuinvereniging én de ijsvereniging uit om in de gemeenteraad te komen inspreken.

Als het nodig is, komt er actie!

Wat de SP betreft moeten VTV Schagen en de Magnusrijders gewoon op hun eigen plekkie blijven. Dat maakt ze gelukkig!    

 

Reacties

Dank voor de actie van de SP.
als bestuurder van de volkstuin vereniging kan ik alleen maar zeggen dat we alle steun nodig hebben die een nuchter mens maar kan ontvangen.
Helaas brengen de toekomstige plannen heel veel onrust en ondervind onze vereniging direct schade van de onzorgvuldige wijze van optreden, de gemeente heeft als eerste de toezegging om ons terrein weer toegankelijk te maken voor fietsers in de ijskast gezet. wij kunnen ons geluk niet op !!!!!
nieuwe leden haken voorlopig af en oude leden vragen zich af hoe het verder moet. De opleving van de volkstuin is per direct tot staan gebracht.
wij hebben er geen woorden voor.
Corrie van Rijswijk

Reactie toevoegen

U bent hier