h

Start weesfietsen project NS station Schagen

29 juni 2018

Start weesfietsen project NS station Schagen

Vrijdag 29 juni werd door burgemeester Van Kampen het startsein gegeven voor het weesfietsenproject bij NS Station Schagen.

Foto: SP

Eind 2016 is een motie van de SP Schagen aangenomen in de gemeenteraad om een eind te maken aan het onveilige gevoel bij de fietsenstallingen door het rommelige beeld dat ontstaat door fietsen die maanden lang onbeheerd geparkeerd staan.

Foto: SP

Alle fietsen zijn gelabeld met het verzoek aan de eigenaar om het label te verwijderen indien de fiets gebruikt wordt. Indien deze niet is verwijderd binnen een maand wordt er een tweede label geplaatst met verzoek deze alsnog binnen veertien dagen te verwijderen. Als deze dan nog niet verwijderd zijn worden de fietsen afgevoerd.

Foto: SP

De verwijderde fietsen kunnen binnen dertien weken alsnog worden opgehaald bij het leerwerkbedrijf De Factorie  van de Stichting WonenPlusWelzijn, Zijperweg 14 in Schagen tegen betaling van € 15,00.

Foto: SP

Indien de fietsen niet worden opgehaald worden deze opgeknapt en/of gesloopt. Bruikbare fietsen worden uitgeleend aan mensen die (tijdelijk) niet over een eigen fiets beschikken.

Reactie toevoegen

U bent hier