h

Jeroen kan weer met de trein naar zijn ouders

16 juni 2017

Jeroen kan weer met de trein naar zijn ouders

Foto: SP

 

Op 1 juni maakte fervent SP’er Jeroen de reis van Schagen naar Anna Paulowna per trein zonder ‘over te stappen’ in Den Helder. Een mevrouw van de gemeente Hollands Kroon overhandigde hem een bos bloemen. Jeroens moeder was ook aanwezig bij de ingebruikname van de vlinderbrug. Een medewerker van NHnieuws maakte opnames: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/207188/gehandicapte-schagenaar-na-dertien-jaar-weer-met-de-trein-naar-anna-paulowna-

Ze staan er dus weer! Beide perrons in Anna Paulowna zijn voorzien van een zogenaamde ‘vlinderbrug’, zodat rolstoelgebruikers probleemloos de trein in- en uit kunnen rijden. Het was een grote wens van Schagenees Jeroen Muntjewerf om zonder omwegen gewoon in Anna Paulowna te kunnen komen met het openbaar vervoer. Dertien jaar geleden, in 2004, was de in- en uitstap voorziening weggehaald. Jeroen kan wel juichen dat die voorziening nu terug is, want reizigers met een beperking kunnen nu ook bij station Anna Paulowna in- en uit de trein geholpen worden met NS assistentie. Jeroen heeft er in samenwerking met de Roos Prommenschenckel Foundation lang voor gestreden.

Via 030-2357822 of www.avg.ns.nl kan een uur van tevoren persoonlijke assistentie worden gevraagd, die de vlinderbrug ‘in stelling’ brengt bij de trein. Informatie over deze manier van reizen kan worden verkregen via: http://www.ns.nl of via de klantenservice van de NS…

Reactie toevoegen

U bent hier