h

"Rommelig"Slotdebat

10 maart 2017

"Rommelig"Slotdebat

Foto: SP

Bart van Kent (SP), Jeroen Recourt (PvdA), Steven van Weyenberg (D66) en Pieter Heerma (CDA), Rutmer Heerma (VVD) ontbreekt op de foto.

In een elitaire ambiance, wat ook tot uiting kwam in de nogal hoge prijzen voor consumpties en de strakke pakken van de liberalen, werden we verwelkomd door organisator Dick de Best met de mededeling dat we onze ‘verkiezingsrommel’ maar ergens moesten neerzetten. Henk reageerde meteen met de opmerking dat juist de VVD de laatste 4 jaar de rommel veroorzaakt heeft.

Oud burgemeester Westerink leidde het debat met een te uitgebreide inleiding. Vijf vertegenwoordigers van politieke partijen gingen met elkaar in debat. Er kwamen geen verrassende standpunten naar voren. Zwevende kiezers, voor zover ze in de zaal zaten, bleven vooralsnog zwevend. Alle debattanten waren verbaal zeer sterk. Bart van Kent verwoordde de standpunten van de SP op overtuigende wijze.

Een columnist las een stuk voor waarin hij inging op de Verlichting en de uitspraak van filosoof René Descartes ‘cogito ergo sum’. Na het consumeren van een duur drankje, wat voor de gemiddelde liberale portemonnee geen probleem zal zijn geweest, werd de ‘rommel’ van zowel de SP als de VVD weer ingepakt…

Foto: SP

Bart van Kent en Henk de Boer

Reactie toevoegen

U bent hier