h

Politieke Markt Regius College

12 februari 2017

Politieke Markt Regius College

Foto: SP

Op vrijdag 10 februari vond een politieke markt in het Regius College te Schagen plaats. De hoogste klassen van het Havo/VWO waren verantwoordelijk voor de organisatie. De aula of zo men wil de agora stond vol met marktkraampjes, waar tal van politieke partijen en -partijtjes hun propagandamateriaal hadden uitgestald. Van Staatkundig Gereformeerde Partij (rechts) tot Partij voor de Dieren (linkser dan de SP): bijna het hele politieke spectrum was vertegenwoordigd. Grote afwezige was echter de PVV.  En ook Jan Dijkgraaf van het splinterpartijtje ‘Geen Peil’ was ondanks zijn toezegging te komen niet aanwezig. Hij had de afspraak voor een maand later in zijn agenda gezet, was zijn smoes. Een onbetrouwbare politicus, net als zovelen van ‘Rechts’. Denk aan de 1000 euro van Rutte en de 500 euro van Pechtold. En aan de vele miljarden die zij nu opeens in sociale projecten willen stoppen. Allemaal leugenachtige verkiezings-retorica.
Foto: SP

 

’s Morgens debatteerden jonge scholieren met elkaar, terwijl ’s middags leden en aspirant leden  van de Tweede Kamer met elkaar in debat gingen en ook -slimme- vragen van het jonge publiek beantwoordden. Leider van het debat was Jelle Beemsterboer, voor het CDA wethouder in Schagen.
Nicole Temmink (SP) kwam helaas weinig aan het woord. Als mosterd na de maaltijd kwam de vertegenwoordiger van D66. Hij schoof aan terwijl het debat al een poos aan de gang was en begon meteen met een zelfverheerlijkend verhaal, waar snelle Jelle gauw een eind aan maakte.

Het was een drukte van belang, daar op het Regius College. De jongeren van Rood deden hun best om hun socialistische overtuigingen over te brengen op leerlingen van het Regius.  De SP pennen vonden daarbij gretig aftrek. En ook de speldjes, sleutelhangers en stickers gingen grif over de toonbank. Een geslaagde dag, ook voor de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier