h

Actie Zorgfonds

13 augustus 2016

Actie Zorgfonds

Foto: SP

 

Zaterdag 13 augustus probeerden wij, Francien, Jos, Elice en Kees zoveel mogelijk steunbetuigingen voor het Nationaal Zorgfonds te verzamelen. Dat deden we op het Sluisplein in Anna Paulowna. Het kostte af en toe wat overredingskracht, maar toch zijn er veel namen en adressen genoteerd. Inmiddels zijn er landelijk zo’n 70.000 sympathisanten geregistreerd. Dat moeten er nog veel meer worden, zodat er een duidelijk signaal afgegeven kan worden naar ‘de’ politiek. We willen geen privatisering van zorg meer. We willen geen marktwerking in de zorg.

Een gemeenteraadslid (PvdA) werd tijdens deze actie gevraagd om zijn steun. Die wilde hij niet geven, omdat hij vond dat het wel goed gaat met de ‘welvaartsstaat’ en omdat er geen sprake is van afbraak in de zorg. Volgens hem wordt er genoeg geld aan de zorg uitgegeven.  Dat is geen socialistisch, maar een duidelijk liberaal standpunt.

De SP moet niets hebben van dat neo-liberalisme. De SP wil de zorgverzekeringswereld reduceren tot één Zorgfonds. Dat is eerlijker, socialer en goedkoper. En solidair. Ziekteboetes zijn onethisch. Over 14 dagen gaan we weer steunbetuigingen verzamelen. Dan gaan we naar Winkel…

Reactie toevoegen

U bent hier