h

SP Schagen actief voor Zorgfonds

23 juni 2016

SP Schagen actief voor Zorgfonds

Foto: SP

Een flinke stapel Zo-kranten in de achterbak van de auto en op weg naar de wijk die Henk heeft uitgezocht. Hij heeft de leiding. Jeanne zet haar auto netjes in een parkeervak, als er plotseling een man in zijn deuropening gebaart dat de auto daar niet ‘mag’ staan. De man legt uit, dat het de (officieuze) parkeerplaats is van een oude, invalide man die zo met zijn auto kan terugkomen. “Wij van de SP zijn sociaal, dus zetten we de auto wel even verder neer” zegt Henk vol begrip.

Blijkbaar houdt de man zijn omgeving goed in de gaten en weet hij precies wat er gebeurt. Sociale controle heet dat. Hij zal vast wel belangstelling hebben voor het Zorgfonds, bedenk ik me. “Alstublieft, dit gaat over het Zorgfonds” zeg ik tegen de man en reik hem een krantje aan. “Daar wil ik niks mee te maken hebben” antwoordt de man ietwat geïrriteerd. Ik besluit de zaak niet op de spits te drijven en loop door. 

Het promoten van het Zorgfonds (van de SP!) is in volle gang. Er zijn al veel Zo-kranten in brievenbussen achtergelaten. De meeste mensen die ik spreek op straat hebben er wel oren naar: weg met al die zorgverzekeringen. Leve het Zorgfonds… 

Voor wie meer wil weten over het Zorgfonds kan dit hier lezen.

Reactie toevoegen

U bent hier