h

Stille tocht voor de thuiszorg

26 april 2016

Stille tocht voor de thuiszorg

Ruim 1200 kwetsbare mensen in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon zitten vanaf 1 mei zonder thuiszorg en honderden medewerkers verliezen hun baan. De gemeenten houden daarmee ruim 2.5 miljoen euro over van het geld dat voor zorg bedoeld is.

Deze bezuinigingen zijn onnodig en onverantwoordelijk. In Schagen hield de gemeente vorig jaar al miljoenen over. En in Hollands Kroon zijn dure gemeentehuizen, afscheidsfeestjes en een spaarpot voor “duurzaam toerisme” belangrijker dan kwetsbare inwoners.

Dir is onacceptabel! Geld voor de zorg moet naar de zorg! Laat uw kwetsbare buurtgenoten niet hun zorg verliezen.

Loop daarom mee in de stille tocht voor de thuiszorg op donderdag 28 april. Kom in het zwart gekleed en neem en neem eventueel bloemen mee.

Waar?

15.00 uur: Verzamelen bij het gemeentehuis in Schagen (Laan 19, 1741 EA Schagen) voor een tocht door het centrum van Schagen tot 16.00 uur.

16.30 uur: Bus naar Hollands Kroon vanaf het gemeentehuis Schagen

17.30 uur: Broodmaaltijd in de FNV actietent voor het gemeentehuis van Hollands Kroon in Anna Paulowna (adres De Verwachting 1 1761 VM Anna Paulowna)

18.00 uur: Stille tocht door het centrum van Anna Paulowna

19.00 uur: Allemaal naar de openbare gemeenteraadsvergadering van Hollands Kroon in het gemeentehuis om ons protest te laten horen!

Reacties

Het was een bijzonder beschaafde actie. Sommigen hebben gesuggereerd dat een 'lawaaitocht' meer aandacht had getrokken. Suggestie voor de volgende keer?

Reactie toevoegen

U bent hier