h

Jaarverslag 2015

10 maart 2016

Jaarverslag 2015

INHOUD

  • INLEIDING
  • LEDENTAANTAL
  • LEDENVERGADERINGEN
  • AFDELINGSBESTUUR
  • FRACTIE SCHAGEN
  • ACTIES
  • SCHOLING
  • ZO-KRANT/TRIBUNE
  • REGIO/CONFERENTIES/PARTIJRAAD
  • FINANANCIËN

INLEIDING

2015 stond  in de eerste drie maanden in het teken van de Provinciale Staten Verkiezingen die op 18 maart plaats vonden. De acties in het kader van “Red de zorg” hebben het hele jaar door plaats gevonden, die acties gingen over de gevolgen van de bezuinigingen van het Kabinet en de keuzes die de gemeenteraad als gevolg daarvan maakten.

LEDENAANTAL

Het ledenaantal blijft schommelen rond de 125 . Daarvan zijn er ongeveer 7 vrij actief bezig en 7 ondersteunend.

LEDENVERGADERINGEN

16 Januari de jaarvergadering.

2 April voorbereiding Regioconferentie 18 april over de congresstukken voor het XXI de SP Congres.

19 Juni voorbereiding stukken XXI de SP Congres.

25 September wijzigingen in congresstukken bespreken.

6 November bespreken definitieve Congresstukken voor XXI de SP Congres.

28 November XXI Partijcongres, afscheid van Jan Marijnissen en verkiezing van Ron Meyer als nieuwe Partijvoorzitter.

AFDELINGSBESTUUR

Het is tot nog niet gelukt om nieuwe bestuursleden en een nieuwe penningmeester te vinden.

Het huidige bestuur bestaat uit:

- Voorzitter Jeanne Pouw. 
- Actiesecretaris Henk de Boer.
   
- Bestuursleden Wim Rijnders, Margreet Komen, Huug Jak.

- Jan-Pjotr Komen als fractievoorzitter van de gemeente Schagen.                                                        Het bestuur vergadert iedere derde vrijdag van de maand.

FRACTIE SCHAGEN

Het jaarverslag van de fractie  Schagen is gemaakt door Jan-Pjotr Komen. Dat wordt als bijlage toegevoegd.

ACTIES

 - 31 Januari gesprek met belanghebbenden/gebruikers over behoud dorpshuis en gymzaal in Oude Sluis.

PROVINCIALE STATEN VERKIEZINGEN:

- 21 Februari start van de Campagne vond plaats met een actie op Texel, om daar de knelpunten van de         Texelhopper onder de aandacht te brengen.

- Binnen de gemeenten Schagen en Hollands Kroon verkiezingsposters geplakt.

- Zo/Verkiezingskrant verspreiden binnen ons werkgebied Schagen in gedeelten van Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Waarland, Dirkshorn, Callantsoog. In Hollands Kroon is de verkiezingskrant rondgebracht in delen van Anna Paulowna, Wieringerwaard en Middenmeer.Er zijn folders uitgedeeld bij de supermarkt in Hippolytushoef en Middenmeer.

- 3 Keer op de markt in Schagen en 3 Keer in Anna Paulowna op de markt om verkiezingsfolders uit te delen en mensen te woord te staan. Op 5 maart was de soepexpres in Schagen.

-Op 5 maart vond het Slotdebat plaats. Vertegenwoordigers van partijen die aan de verkiezingen deelnemen gingen in debat over actuele provinciale thema’s. Voor ons was aanwezig Remine Alberts onze lijsttrekker.

– 14 Maart tot slot op de politieke markt in het Winkelcentrum Makado waarbij onze bij onze kraam was Geert Ritsema om met mensen over het Provinciaal Verkiezingsprogramma te praten.

ACTIES RONDOM THUISZORG :

-  1 Mei deelgenomen aan de demonstratie voor  “ Red de zorg”  en de manifestatie daarna.
                                        

 - Voor het behoud van goede zorg en de arbeidsplaatsen in de zorg , hebben we 3 keer in Schagen en Anna Paulowna op de markt gestaan om handtekeningen op te halen. Deze actie was in samenwerking met  de FNV. De handtekeningen zijn aan de staatsecretaris aangeboden.

 - 12 September Demonstratie voor “Red de zorg” in Amsterdam.

ACTIE “ER IS GENOEG VOOR IEDEREEN”

Op de markt handtekeningen voor een miljonairs belastingen een Kraskaartenactie met vragen:
vraag 1 : Is de ongelijkheid in Nederland kleiner geworden, gelijk gebleven of groter geworden? Het is Groter.
vraag 2: Voor welk bedrag ontwijken de grote bedrijven jaarlijks de belastingen in Europa 10 miljoen, 10 miljard of 1000 miljard? Het is 1000 miljard. 
Vraag 3: Hoeveel rijkste Nederlanders bezitten net zo veel als de armste 8 miljoen Nederlanders? Het zijn er 3.

ACTIE OM TTIP ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN:

Het Trans Atlantisch Trade en Investment Partnership wil de SP niet. We hebben op de markt folders uitgedeeld aan voorbijgangers en de marktkooplieden. Demonstratie op 10 oktober in Amsterdam bijgewoond.                                                                                    SCHOLING

Henk de Boer, Jan-Pjotr Komen en Jeanne Pouw  volgden de kader scholing. I.v.m. het penningmeesterschap volgde  Jeanne Pouw de cursus financiën 1. Onze landelijke scholingsvertegenwoordiger is een keer langs geweest.

ZOKRANT EN TRIBUNES

De ZO-krant is alleen bezorgd  in het voorjaar als Provinciale Staten Verkiezingskrant. De Tribunes worden in de gemeente Schagen door actieve leden bezorgd en in Hollands Kroon met de post, er is ook een digitale versie beschikbaar. Het bezorgen leidt tot contact met de leden en tot informatie over wat er leeft en het levert geld op.

REGIO / CONFERENTIES / PARTIJRAAD

Het Regio overleg van de afdelingen van de Kop van Noord-Holland wordt iedere maand bijgewoond door een afvaardiging van het bestuur. Doelstelling is informatie uitwisselen, gezamenlijke acties en de regiovertegenwoordiger probeert ons bij de les te houden [heb je dit gedaan, denk daaraan enz,]  
Er is een Regioconferentie gehouden voor heel Noord-Holland als voorbereiding op het XXI de congres en de verkiezingen voor het landelijk bestuur.                                                                                                                       De Partijraad is een overleg met alle afdelingsvoorzitters vergaderingen er zijn dit jaar 5 bijeenkomsten geweest. De onderwerpen gaan over landelijke acties, standpunten van de SP met betrekking tot binnenlands en buitenlandse politiek.

FINANCIËN

Het financieel jaarverslag wordt ter vergadering uitgereikt.

Namens het bestuur van SP afdeling Schagen,1 maart 2016

Jeanne Pouw, voorzitter.      

Reactie toevoegen

U bent hier