h

Discussieavond Thuiszorg

22 maart 2016

Discussieavond Thuiszorg

Foto: SP

Op vrijdag 18 maart organiseerde SP. Afd Schagen een discussieavond over de zorgelijke ontwikkelingen in de thuiszorg. Als gasten waren er 2 wethouders aanwezig: Mary van Gent van Hollands Kroon en Ben Blonk uit Schagen. Ook als gast was aanwezig Nelly Duijndam van SP Amsterdam.

Foto: SP

In de zaal diverse thuiszorgmedewerkers en cliënten.
De discussie ging onder andere over:
- Er wordt bij het keukentafelgesprek niet aangegeven dat met bezwaar kan maken tegen de uitkomst van dit gesprek.
- Mensen die hulp nodig hebben vragen dit niet meer door de hogere tarieven en/of eigen bijdragen.
Het voorbeeld kwam dat de bijdrage met 153% is gestegen; van € 14,10 per uur naar ruim € 50 per uur.
- Mensen durven door alle commotie die is ontstaan bij de thuiszorg niet meer om hulp te vragen.
De belangrijkste conclusie van deze avond was dat door het nieuwe beleid van de gemeenten dat er minder zorg zal worden geboden in de huishoudens en dat dit uiteindelijk zal leiden op termijn dat er meer kosten gemaakt worden omdat mensen eerder in een verpleeghuis of ziekenhuis terecht komen dat duurder is dan de zorg die geleverd word door de thuiszorgmedewerkers. 

Foto: SP

Reacties

De wethouders kwamen niet met nieuwe standpunten. Zij staan pal achter hun verwerpelijke bezuinigingsbeleid. In de begroting van Van Gent staat letterlijk als belangrijkste doel in 'haar' sociale domein: het omlaag brengen van de kosten! Sociaal zou zijn in de eerste plaats te kijken wat de ouderen en hulpbehoevenden in onze samenleving nodig hebben. Het is ronduit a-sociaal om eerst naar de kosten te kijken. Zorg heb je nodig of niet...

Reactie toevoegen

U bent hier