h

Bezetting Gemeentehuis Hollands Kroon

20 februari 2016

Bezetting Gemeentehuis Hollands Kroon

Foto: SP

Ruim dertig actievoerders van TSN Thuiszorg, FNV en SP hebben vrijdag 19 februari 7 uur lang het Gemeentehuis van Hollands Kroon bezet.
Het protest was gericht tegen het besluit van Hollands Kroon de lichte huishoudelijke hulp af te schaffen, hoewel er overnameplannen zijn voor TSN en Den Haag extra geld heeft toegezegd. Daardoor raken volgens FNV rond de zevenhonderd inwoners hun hulp kwijt en dreigen velen hun baan te verliezen. Schandalig, hoe mensen in de kou worden gezet'', vindt collega Matty Buizer (54). ,,Wie gaat straks bij kwetsbare ouderen ramen lappen, stofzuigen, de wc en badkamer schoonmaken?'' Alleen 3 raadsleden van de oppositie spraken met de bezetters. Op bevel van burgemeester Jaap Nawijn, die geen zin had om zijn eten koud te laten worden in Den Haag, werd rond half zeven door politieagenten een einde aan de actie in De Ontmoeting gemaakt. De actievoerders kozen, na twee keer door de politie te zijn gesommeerd het pand te verlaten, eieren voor hun geld. De lokale en provinciale media besteden ruim voldoende aandacht aan deze actie Ook SBS 6 besteedde aandacht aan de bezetting. Echter de staatsomroep blonk weer uit door afwezigheid.

 

 

Reacties

aanstaande donderdag openbare vergadering Anna paulowna.FNV is erbij, komt allen, we moeten nu doorpakken

Gelukkig heeft Mary van Gent gekozen voor Buurtzorg en raken de thuiszorgers voorlopig hun baan niet kwijt. Mary lijkt overstag te gaan door de druk uit de samenleving van Hollands Kroon. Hopelijk gaat zij in de toekomst niet meer in zee met dubieuze ondernemers in de gezondheidszorg.
Maar in Hollands Kroon zijn we er nog lang niet. De meerderheid van de gemeenteraad is behoorlijk behoudend en staat volledig achter het slechte beleid van B&W in het 'sociale domein'...

Reactie toevoegen

U bent hier