h

Sluiten van de verzorgingshuizen?

7 april 2014

Sluiten van de verzorgingshuizen?

SLUITEN VAN DE VERZORGINGSHUIZEN? IK DACHT HET NIET!

Verplicht verhuizen?

07-04-2014 • Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingshuis waar ze veilig wonen en liefdevol verzorgd worden. Het kabinet wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen sluiten. Vanwege de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben.

Dat pikken wij niet. Deze plannen betekenen bovendien dat ouderen verplicht langer thuis moeten blijven wonen, terwijl er ook fors bezuinigd wordt op de thuiszorg. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. Hun werk wordt door het kabinet te grabbel gegooid.

Wij zeggen daarom nee tegen de gedwongen verhuizingen en afbraak van de ouderenzorg. Ouderen verdienen beter!

Teken de petitie hier: 
https://sp.nl/zorg/verzorgingshuizen/

 

Reacties

Alle regels en wetgeving voor ouderen zorg, gedelegeerd naar Gemeentes worden met voeten getreden. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft weer meer geld uitgegeven. Dit keer aan een intermediair die Gemeentes moet aanspreken op negeren van wetgeving t.a.v. o.a. thuiszorg. Het is gewoon niet te verkroppen dat de uitgaven voor de WMO blijven stijgen terwijl zorg op de werkvloer wordt nagelaten.
Daar kun je NEE tegen zeggen. Maar ik vind dat een zwaktebod. Afbraak van sociale voorzieningen moet een halt worden toegeroepen. Coalities zijn de dood voor een goed beleid. Wie de zwakkeren in de maatschappij aan hun lot overlaat, verdient geen gehoor noch respect.

Reactie toevoegen

U bent hier