h

SP Schagen ook op het Malieveld

10 april 2013

SP Schagen ook op het Malieveld

 

Door Grietje Smilde

Wat was het een bijzondere dag afgelopen zaterdag 6 april. Met maar liefst 6.000 thuiszorgers, cliënten en andere betrokken mensen waren we bij elkaar in Den Haag. Vanaf het Malieveld en het Lange Voorhout klonk het de hele middag door: “Handen thuis Rutte, Handen thuis Rutte!” Dit móeten Rutte en het kabinet gehoord hebben…
Er was een goede sfeer,tja en de SP was ook massaal aanwezig. Emiel Roemer stond trots te glunderen. Lilian Marijnissen ( dochter van.........) vroeg helemaal aan Emiel waarom er geen andere partijen aanwezig waren.

Tja, ik hoef jullie als echte SP-ers geen uitleg te geven denk ik.

Verder nog even gebuurd met Jan-Pjotr die ik tegen kwam op het Malieveld.

Ook had ik 2 collega's mee,die spontaan na de aktie lid van de SP zijn geworden.

Niet alleen de bijna 138.000 handtekeningen die werden overhandigd aan staatssecretaris Van Rijn, maar ook de 100.000–foto maakt het nog maar eens duidelijk: het verzet tegen de absurde extra bezuinigingen van 1,1 miljard en tegen het verdwijnen van maar liefst 100.000 banen groeit. Dat is de enige manier waarop we Rutte kunnen stoppen. Samen de handen uit de mouwen steken! Samen in beweging blijven
Terug op het Malieveld is de afspraak gemaakt dat er op 8 juni de volgende actiebijeenkomst is.

Als een ieder probeert om 5 mensen mee te krijgen,moet het aantal demonstranten toch groeien.
 

Reactie toevoegen

U bent hier