h

Blog-kees-zwaan

26 april 2017

Acht uur werken

Foto: SP
Op 1 mei vieren we de dag van de arbeid. In veel landen is de eerste mei een betaalde vrije feestdag. In Nederland niet.
Lees verder
24 april 2017

(Financiële) redzaamheid

Foto: SP
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) bracht een rapport uit, waarin de overheid wordt geadviseerd realistisch te zijn.
Lees verder
3 maart 2017

Emancipeer!

Foto: SP
Een nu bijna 90-jarige vrouw uit Wieringerwaard vroeg tientallen jaren geleden  bij de gemeente samen met haar man nieuwe paspoorte
Lees verder
25 februari 2017

Basisinkomen

Afgelopen vrijdag reed ik langs vliegveld de Kooy en zag ik groepjes mannen in oranje werkpakken papier aan het prikken. Die mannen waren bezig een zogenaamde ‘tegenprestatie’ te leveren. Bij werkloosheid heeft de gemeente de plicht je te ondersteunen met een uitkering die de kosten voor het noodzakelijke levensonderhoud dekt. Onze liberale overheid vindt dat je bij het ‘genieten’ van zo’n uitkering ten allen tijde beschikbaar moet zijn voor de arbeids ’markt’ (liberalen hebben de neiging om alles te zien als markt) en regelmatig moet solliciteren.

Lees verder
14 februari 2017

Sociaal plakken

In Schagen zijn weer op verschillende plaatsen aanplakborden geplaatst waar politieke partijen posters op kunnen plakken.  Wie wil nu niet de lonen omhoog en de huren omlaag? Dan gaat het natuurlijk vooral om de lage lonen. Er zijn ook mensen die heel tevreden zijn met hun inkomen, maar deze verdienen dan ook genoeg. Vaak veel teveel. We moeten nivelleren. De grootverdieners heel veel minder, de minimumloners er flink wat bij. Het klinkt een socialist als muziek in de oren.

Lees verder
3 december 2016

Kleur bekennen

Foto: SP

 
Lees verder

Pagina's

U bent hier